Randall RM50 - Master Volume Boost problem...

Discussion for both Egnater & Randall modular amps

Moderators: guitarguy510, ned

Post Reply
Joe_Easy
RM20
Posts: 11
Joined: Fri Aug 08, 2014 6:47 am

Randall RM50 - Master Volume Boost problem...

Post by Joe_Easy » Fri Jun 12, 2015 4:31 am

Hi there,

I'm experiencing an issue, which I think might be related to the master volume boost cicruit. The amp randomly and without warning goes full-whack and requires either a switch in and out of standby, or sometimes a complete power-cycle to reset. I don't have a footswitch connected to the jack, so it's not an issue there. Anyone else experienced this, or have any ideas what might be causing it?

Cheers.

Mattfig
Donating Member
Posts: 5686
Joined: Tue Jun 22, 2010 9:12 pm
Location: Hurtling through space on a wet rock.
Contact:

Post by Mattfig » Fri Jun 12, 2015 4:47 am

Hey Joe,

I would start by cleaning the footswitch in with some deoxit...But I am not sure I fully understand your problem...

Good place to start nonetheless...
Matt Fig -
MotorCity Mods
www.motorcitymods.com

Kemper Profiles -
www.mattfig.com

Joe_Easy
RM20
Posts: 11
Joined: Fri Aug 08, 2014 6:47 am

Post by Joe_Easy » Fri Jun 12, 2015 5:06 am

Mattfig wrote:Hey Joe,

I would start by cleaning the footswitch in with some deoxit...But I am not sure I fully understand your problem...

Good place to start nonetheless...
I don't have a footswitch attached, so it is nothing relating to that...I have used a footswitch in the past just to test the feature, and when I engage it, the result is the same as the intermittent problem I am experiencing; master volume goes to full.

webrthomson
Donating Member
Posts: 421
Joined: Tue May 01, 2012 12:05 pm
Location: Glasgow (UK)

Post by webrthomson » Fri Jun 12, 2015 6:32 am

I'd call Rob at Jaded Faith - I think he would know this off the top of his head :D

warlok
RM100
Posts: 393
Joined: Thu Dec 09, 2010 1:07 am
Location: AZ

Post by warlok » Sat Jun 20, 2015 2:21 pm

Even if you don't use it, clean the MVB jack. Just spray a plug with some type of contact cleaner and plug in and out a few times. Repeat a few times.
Jackson, Charvel, Ibanez. RM100, RM50 (both Foglifted), JF Erect, MarkX, '59RR, XTC, Stock KH1 & 1086. Carvin 4x12 with G12T-75's/V30's X-pattern, Randall R212CS with older Eminence OEM's

Joe_Easy
RM20
Posts: 11
Joined: Fri Aug 08, 2014 6:47 am

Post by Joe_Easy » Mon Jun 22, 2015 6:58 am

warlok wrote:Even if you don't use it, clean the MVB jack. Just spray a plug with some type of contact cleaner and plug in and out a few times. Repeat a few times.
Hi there, yes, I made contact with Rob at Jaded Faith who recommended the same. It appears to have worked.

Cheers.

Post Reply