MTS Forum Forum Index
Discussion forum for Synergy, Egnater & Randall MTS Amps & Modules
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Faulty Module

 
Post new topic   Reply to topic    MTS Forum Forum Index -> Modules
View previous topic :: View next topic  
Author Message
shortlife
RM20


Joined: 27 Sep 2016
Posts: 23
Location: Finland

PostPosted: Thu Mar 16, 2017 12:15 pm    Post subject: Faulty Module Reply with quote

I just picked up a couple of stock modules off Ebay for donors. One of them is an UltraXL that is only outputting at a very very low volume.
I tried swapping out the tubes, but that was not the issue.

I am just wondering if anyone knows what may be wrong with it?



Cheers
Back to top
View user's profile Send private message
tschrama
RM100


Joined: 04 Jun 2014
Posts: 201
Location: Netherlands

PostPosted: Thu Mar 16, 2017 1:09 pm    Post subject: Reply with quote

My guess would be the H1F11 .
_________________
my small atelier called 's-Gravenmade | Follow me www.sgravenmade.com | Join my Amp Building Workshop 28th dec

Good deals with: C2ply, BenMesaBoog, YouguitarHero, nitrous12, kylendm.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
shortlife
RM20


Joined: 27 Sep 2016
Posts: 23
Location: Finland

PostPosted: Thu Mar 16, 2017 1:38 pm    Post subject: Reply with quote

I will have to look into that.

Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
ricky
Lynch Box


Joined: 20 Sep 2011
Posts: 832
Location: Bozeman, MT

PostPosted: Thu Mar 16, 2017 7:50 pm    Post subject: Reply with quote

See my post about the module not seating. Try playing a chord and let it ring. Push on the top of the module and see if it gets louder while the chord is ringing.
Back to top
View user's profile Send private message
Capt_Tippy
RM100


Joined: 19 Jul 2016
Posts: 255

PostPosted: Thu Mar 16, 2017 8:37 pm    Post subject: Reply with quote

why not just ship it back?
_________________
Moral of the story, buy extra tubes, and don't pay up charges. Good luck, cause tube buying is a crap shoot.

You're correct. I probably have no idea what I'm talking about. I'm not even sure why I bothered to say anything in the 1st place.
Back to top
View user's profile Send private message
shortlife
RM20


Joined: 27 Sep 2016
Posts: 23
Location: Finland

PostPosted: Fri Mar 17, 2017 7:41 am    Post subject: Reply with quote

ricky wrote:
See my post about the module not seating. Try playing a chord and let it ring. Push on the top of the module and see if it gets louder while the chord is ringing.


It does not seem to be an issue with seating the module.
I will try replacing the H1F11 and see if that does the trick.
Back to top
View user's profile Send private message
shortlife
RM20


Joined: 27 Sep 2016
Posts: 23
Location: Finland

PostPosted: Fri Mar 17, 2017 7:43 am    Post subject: Reply with quote

Capt_Tippy wrote:
why not just ship it back?


I cant be bothered, the module was dirt cheap and I think the cost of fixing it should be a lot less than the price of P&P
Back to top
View user's profile Send private message
JKD
Donating Member


Joined: 03 Apr 2007
Posts: 4781
Location: NorCal

PostPosted: Fri Mar 17, 2017 10:07 am    Post subject: Reply with quote

I've had modules do this due to completely screwed up pots as well though..worth checking they all turn and change value with a multimeter if you can.

I assume the part everyone is talking about is the Optocoupler though..had one module do that to me too.
_________________
Synergy - BE,HBE,SLO,VH4
Salvation-Deadplate, Spawn,Camerock, MarkUS, Dual Salvado+JJ Dirt+Terrier
JF-Dual ODS+MachX+Voxless+ERect+MarkX+ULead
Gigmods - Mark
Hilly-Snorkeler
Egnater -COD
Randall - Scary, Grail, SuperV
Back to top
View user's profile Send private message
shortlife
RM20


Joined: 27 Sep 2016
Posts: 23
Location: Finland

PostPosted: Fri Mar 17, 2017 12:04 pm    Post subject: Reply with quote

JKD wrote:
I've had modules do this due to completely screwed up pots as well though..worth checking they all turn and change value with a multimeter if you can.

I assume the part everyone is talking about is the Optocoupler though..had one module do that to me too.


I will give that ago too.

Cheers.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    MTS Forum Forum Index -> Modules All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group