MTS Forum Forum Index
Discussion forum for Egnater & Randall MTS Amp
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

Noise on Channel 4 of my IE4: searching for wiring diagram

 
Post new topic   Reply to topic    MTS Forum Forum Index -> Other Egnater Amps
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Nerdy_Nerd
RM20


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 7

PostPosted: Sun Apr 30, 2006 11:23 am    Post subject: Noise on Channel 4 of my IE4: searching for wiring diagram Reply with quote

I realized a loud hiss and hum in channel 3 and 4 in my IE4 (Rocktron Version); especially in channel 4. Gain is not extreme (around 1 o´clock), and more gain rapidly leads to even more hiss. Absolutely no hiss/hum in channel 1 and 2 ! Even if I unplug the guitar-cable from the preamp I hear a massive hiss in Channel 4, sounds almost like there is some kind of “storm” inside of the preamp ! I checked all cables, tried different power amps and even put in a whole set of different preamp tubes, that I had lying around. So I don´t think the tubes are faulty.

I know the perception of sound and even background hiss is very subjective, but I think channel 3 and 4 have been very much quieter before. Has anyone an idea what may be the cause for this ? Hopefully it´s something that can be fixed easily…

In the Jared Coberly forum I have seen schematics/ tube diagrams for the IE4. Unfortunately the forum is down. Has anyone downloaded these images/ files and can post them here or mail them to me (kruempel@t-online.de) ? I guess I need them for repairing issues.

Thank you all very much for any kind of help !

Stephan
Back to top
View user's profile Send private message
MusiciansFriend.com's Deal Center
maeshuggah
RM20


Joined: 13 Jul 2006
Posts: 28
Location: South Of Normality

PostPosted: Sun Jul 23, 2006 6:35 pm    Post subject: preamp tubes. Reply with quote

Check Your Preamp Tubes, I have a Vp4 and on channel i was getting the same thing, I changed the preamp tubes through out my Vp4 and I put 12at7's in V1 and 12ax7's in V2, I still use 12ax7's in the input and output buffer tubes. This should help.
Back to top
View user's profile Send private message
bduersch
RM100


Joined: 20 Apr 2006
Posts: 454
Location: Cincinnati, OH

PostPosted: Mon Jul 24, 2006 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

Just because the forum's down doesn't mean that it's not out there somewhere... Smile

http://www.jaredcoberly.com/egnater/tech.htm

--B
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website AIM Address Yahoo Messenger MSN Messenger
Nerdy_Nerd
RM20


Joined: 30 Apr 2006
Posts: 7

PostPosted: Sun Jul 30, 2006 7:33 am    Post subject: Reply with quote

Thanks for all your input !

So if the the “old” forum is still somewhere out there, can it also be visited and searched ? I remember some threads I would like to re-read...

Seems that the input jack was defect ! Noise is better now, and changing some tubes also helped a bit. Additionally I realized, that my guitar (ESP Strat with Humbucker) is not as quite as I thought compared to other guitars. Getting a new pickup hopefully will help Wink

Stephan
Back to top
View user's profile Send private message
fireheart82
RM20


Joined: 02 Aug 2012
Posts: 6
Location: NORWAY

PostPosted: Thu Aug 02, 2012 5:17 pm    Post subject: noise Reply with quote

Got it fixed? how? i had a ie4. now m4.
_________________
Egnater M4 here. Looking for EG5, etc high gain modules.
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website MSN Messenger
VitaminG
RM100


Joined: 15 Feb 2010
Posts: 495
Location: Toowoomba, Australia

PostPosted: Fri Aug 03, 2012 9:24 am    Post subject: Reply with quote

given that the guy made 7 posts back in 2006, I wouldn't hold my breath waiting for a response

I would guess he took it to an amp tech and had it repaired. Or he's handy enough to repair it himself.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    MTS Forum Forum Index -> Other Egnater Amps All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group