MTS Forum Forum Index
Discussion forum for Synergy, Egnater & Randall MTS Amps & Modules
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

RANDALL V2 NOISE WHEN SWITCHING MIDI

 
Post new topic   Reply to topic    MTS Forum Forum Index -> T2/V2 Amp Series
View previous topic :: View next topic  
Author Message
UK Metal Man
RM20


Joined: 30 Jan 2012
Posts: 1

PostPosted: Mon Jan 30, 2012 7:43 am    Post subject: RANDALL V2 NOISE WHEN SWITCHING MIDI Reply with quote

Hi people...

I recently purchased a V2 after a while considering my options, however, I find it has a number of issues.

Firstly, came with incorrect footswitch (T2 4 button)

2. eq button on amp damaged and problematic

3. when using an external midi pedal and switched to tube overdrive channel, there is a loud ticking/ clicking noise in background


I wonder can anyone advise any potential causes of this ticking noise as the intention was to use this with mid and a rack fx in the loop at later date (part of the reason for getting the randall

Could the incorrect footswitch the person had been using be the cause of the problem?

Obviously, with the dodgy eq button and incoorect 4 button footswitch, I cannot use the eq for performance and the noise issue makes it impractical to use an external midi controller.

I am based in UK in Manchester area, if anyone knows of:

1. a decent place to get an amp fixed in this area

2. a supplier for the footswitch for less than ?113.00 UK

please can you advise.

I tried emailing Randall several days ago and as yet have had no reply Sad

regards,

Metal Man Sad Question Idea Question
Back to top
View user's profile Send private message
MusiciansFriend.com's Deal Center
maximus1
Lynch Box


Joined: 11 Mar 2007
Posts: 959

PostPosted: Mon Feb 06, 2012 4:00 pm    Post subject: v2 Reply with quote

i m sure the footswitch was ok albeit the wrong one. when i got mine it made a ton of noise alot of which i refused should not be there but i changed the tubes n it got better but still very noisey on the gain channels depending on how much i used. gain below noon on mine is not much at all so i use alot but i have to gate it. if i play the ss channel i can just use my ns-2 outfront which is what i ve done with any amp. pretty much standard in my experiences. the tube channel i have to gate the loop as well cause apparently its noisey there too. idk works for me that way. i use the boss ns-2 in the x connect method and its silent. without its rediciuolus. the clean channel is silent no gate needed. i have some monster cables that tick kinda how u described. never noticed it with any other amp. when i gate the loop u cant hear but just gated. outfront it comes thru. hard to say i guess good to get it looked at to be sure. noisey amp for sure
_________________
www.myspace.com/bandxero
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    MTS Forum Forum Index -> T2/V2 Amp Series All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group