MTS Forum Forum Index
Discussion forum for Synergy, Egnater & Randall MTS Amps & Modules
 
 FAQFAQ   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in 

feedback with my high gain modules...?

 
Post new topic   Reply to topic    MTS Forum Forum Index -> Modules
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Burningbuddhas
RM20


Joined: 06 Jul 2006
Posts: 15

PostPosted: Sun Jul 16, 2006 10:45 am    Post subject: feedback with my high gain modules...? Reply with quote

Hi-

I need a little help... all of my high gain modules are feeding back really early in the gain range..

some background---I am using a Fender Custom Shop Showmaster with Tom anderson pickups (waxed)-- into a RM100M

This happened with the ultra I used to own, as well as my randall recto and now my egnater single channel recto.

They all feedback uncontrollably with the gain pot past 10 or 11 o'clock

Is this normal--? what's going on?

Thanks
LeRoy
Back to top
View user's profile Send private message
MusiciansFriend.com's Deal Center
ned
Site Admin


Joined: 02 Mar 2006
Posts: 798

PostPosted: Sun Jul 16, 2006 1:23 pm    Post subject: Reply with quote

Maybe bad tubes in the power amp section of your RM100. Sounds like one of your 12ax7's has gone microphonic.
_________________
Grail Tone - Amp Settings
My Rig: Egnater Mod 50 1x12 Combo w/ VX and SL2 modules
FX: Digitech GSP1101, RM4 w/ SuperV, JTM45, Plexi, XTC, KH2, TB
Personal Web Page
Back to top
View user's profile Send private message
guitarguy510
Lynch Box


Joined: 14 Mar 2006
Posts: 625
Location: PA/VA

PostPosted: Sun Jul 16, 2006 1:50 pm    Post subject: Reply with quote

Yeah it doesn't sound like an issue with your modules, I have a feeling ned is right and maybe your preamp tubes are going microphonic? Try swapping the preamp tubes first since they are cheaper, but if the problem doesn't go away check your power tubes to see if maybe they are going bad. The ultra module was one I remember feeding back like a mother so I wouldn't judge on that alone. Good luck!
_________________
__________________
-[matt]-

-Powered by Thorn-
Back to top
View user's profile Send private message
Burningbuddhas
RM20


Joined: 06 Jul 2006
Posts: 15

PostPosted: Mon Jul 17, 2006 8:27 am    Post subject: Reply with quote

I swapped out the 3 12ax7's in the rm100m head for new ones and it made a huge difference in how early the high gain modules started feeding back

Thanks for the advice

LeRoy
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    MTS Forum Forum Index -> Modules All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group